Gastenboek

Astrid van den Bersselaar
19-09-23 15:28:32
Het verwerken van het overlijden van mijn man in 2017 ging nog steeds moeizaam. Uiteindelijk opnieuw hulp gezocht en kwam Ellis screever voor rouwbegeleiding tegen op internet.
Een gok maar na het 1ste kennismakingsgesprek voelde het vertrouwd met haar. Een 2e gesprek en de volgende gesprekken volgde met een wandeling in het bos. Aangegeven dat wandelen door het bos mij geen rust geeft als de paden benauwend zijn. Daar hield zij rekening mee en we liepen over ruimere paden en wat minder bebossing
De gesprekken gingen vanaf mijn jeugd naar het uiteindelijk overlijden van mijn man . Zij probeerde handvaten te krijgen om de obstakels te bespreken waar ik meeworstelde. Door veel te luisteren, vragen stellen aan mij en waar ik probeerde er een antwoord op te geven kreeg ik op bepaalde obstakels een antwoord wat mij voldoening gaf en meer rust in mijn lijf kreeg. De ballast in mijn rugzak is nu geen ballast meer. De rugzak is nu lichter en met mooie en blijvende herinneringen gevuld die bij mij horen.
Ik ben blij dat ik opnieuw de stap heb genomen en uit kwam Ellis .
Dank je wel, Ellis
Nicolette Steffens
01-04-23 17:37:07
Al tijdens het intakegesprek nam Ellis de tijd om te ontdekken of en hoe ze me kon helpen met mijn rouwvraag. Ellis luistert. En dat klinkt eenvoudig, maar hoe vaak komt het voor dat iemand écht grotendeels luistert: zonder adviezen of het delen van eigen situaties.

Er is volledige aandacht voor jou en dat doet ze met heel veel gevoel, tact en soms een kritische blik.

Ellis is heel toegankelijk en nuchter. Het voelt niet alsof je bij een psycholoog bent die van alles uit je trekt waar je wat mee 'moet'. Wat ik heel fijn vond is dat we gingen wandelen. Al pratende, en door de juiste vragen, kom je tot bepaalde inzichten. En het voorstel van Ellis om naar een specifieke plek te gaan om te wandelen die voor mij bijzonder was, was precies de juiste vraag op het juiste moment.

Ellis hielp me om ruimte te geven aan mijn emoties. Met haar rust en luisterend oor gaf ze me inzichten om weer in balans te komen.


E-mailen
Bellen